Een website laten bouwen die je zelf kunt onderhouden

Als ondernemer ben je waarschijnlijk goed in het vakgebied waar je actief bent. Je bent bezig met de management van je bedrijf en de groei van de onderneming. Het is logisch als je weinig tijd over hebt om een nieuwe website te bouwen.

De meeste ondernemer weten niet eens hoe dit moet. Gelukkig zijn er vele webdesign bedrijf die hierbij kunnen helpen. Een professionele website is namelijk zeer belangrijk voor je business. Het zorgt voor een goede uitstraling en communicatie naar potentiele klanten en kan veel opleveren op de lange termijn.

Onderhoud van de website

Een nieuwe website laten bouwen is natuurlijk een heel proces. Doorgaans zal je dit door een webdesign bureau laten doen die met je meedenkt over het ontwerp van de website. Je kunt bijvoorbeeld een aantal sites doorgeven die je er mooi uit vind zien, of de webdesigners zelf met een mooi ontwerp laten komen. Nadat de website is opgeleverd is er vaak ook nog wat onderhoud dat gedaan moet worden. Ten eerste is er de hosting van de website. Dit is de plek op het internet waar de website staat. Meestal zal het webdesign bedrijf hierbij kunnen helpen tegen een jaarlijkse fee.

Maar ook de website zelf heeft onderhoud nodig. Plugins en updates moeten worden ge-update en soms zal je ook de tekst op de website willen aanpassen of nieuwe teksten en pagina’s willen toevoegen. Ook is het mogelijk om functies toe te voegen zonder online development te moeten aanschaffen. Als dit belangrijk voor je is en je wilt dit zelf kunnen doen dan is het goed om hier in de beginfase al naar te kijken. Veel bedrijven werken tegenwoordig met een zogenaamde CMS systeem. Dit is een redelijk eenvoudig systeem waarmee het voor de gebruiker makkelijk is om zaken aan te passen. Niet alle webdesign bedrijven doen dit op deze manier, dus let hier bij het uitzoeken van een goede partij zeker even op. Natuurlijk hoef je niet altijd zelf de content te plaatsen op de website, je kunt uiteraard ook contact opnemen met het bedrijf en het door hen laten uitvoeren.