Wat kost een interactieve video maken?

Interactieve video’s zijn steeds populairder, bedrijven realiseren zich dat wanneer je interactie toevoegt aan een video de inhoud van de video beter blijft hangen.

Om deze reden willen steeds meer bedrijven een interactieve video laten maken. De reden dat je een video maakt is namelijk om een bepaalde boodschap over te brengen. Dit kan een marketing boodschap zijn, je wilt een product of service verkopen. Maar het kan ook een educatieve boodschap zijn, je wilt bepaalde leerstof overbrengen op studenten of medewerkers.

Door interactie toe te voegen aan een video zorg je ervoor dat je de aandacht trekt en houdt, er worden namelijk steeds handelingen gevraagd van de kijker.

Typen interactieve video

Zoals hierboven al kort aangestipt, een interactieve video vraagt om interactie. Dat kunnen verschillende soorten interactie zijn, denk aan: klikken, slepen, scrollen of gebaren maken.

Functionaliteiten interactieve video

  • Formulier velden: hierbij kan de kijker een formulier invullen binnen de video.
  • Quiz: hierbij bouw je bijvoorbeeld verschillende vertakkingen in in de video om uiteindelijk tot een persoonlijk resultaat te komen. Ook is het mogelijk om direct feedback te geven binnen de video, bijvoorbeeld een quiz waarbij de kijker direct te zien krijgt of een antwoord goed, dan wel fout is.
  • Verloop van de video beïnvloeden: ieder mens is anders, met interactieve video kan je de kijker zelf laten bepalen hoe de video verloopt. Zo is de video zo interessant mogelijk voor iedere kijker.
  • 360-weergave: dit zien we steeds vaker, je kunt als het ware een rondje om je as draaien om de hele omgeving te bekijken. Dit doe je door te slepen.
  • Hotspots: hiermee bedoelen we gebieden in een video waarop je kunt klikken. Waar je heen klikt verschilt per video, het kan naar een ander punt in de video zijn maar ook naar een product in je webshop of andere webpagina. De keuze is aan jou!

Wat kost een interactieve video maken?

Het laten maken van een interactieve video is iets ingewikkelder dan het laten maken van een video zonder interactie. Toch kan bijvoorbeeld One Media al een interactieve video voor je maken vanaf €3.500,-.

Hoe ziet zo’n video er precies uit? Bekijk hier het voorbeeld van de Politie.