Wat doet een marketing bureau in Amsterdam?

Het aantal online marketing bureaus is de laatste jaren enorm fgegroeid. In 2020 waren er al meer dan 820 marketingbureaus in Nederland actief. Daarnaast zijn er zelfstandige marketeers die als zzp’er door Marketingbureau Amsterdam worden ingehuurd als externe online marketing specialist met kennis van alle offline én online marketing zaken voor Amsterdamse ondernemers.

Wat doet een online marketingbureau?

Een goed marketingbureau houdt zich bezig met het boosten van bezoekers op websites. Daarvoor gebruikt men bijvoorbeeld content marketing, sea of social media reclame. Maar ook een goed zoekwoorden onderzoek of het verbeteren van de ux van de website hoort tot het takenpakket van een online marketingbureau.

Wat is online marketing?

Wanneer je iets intikt op een zoekmachine op Google of Bing krijgt een hoop zoekresultaten voor je neus. Bovenaan zie je uiteraard eerst een aantal advertenties zoals Google Ads of Bing Ads, gevolgd door de organische zoekresultaten. SEA richt zich hierbij op dit soort advertenties die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Een online marketeer maakt een online marketing strategie zodat je op de juiste zoekwoorden zichtbaar bent met je advertenties.

Online marketing bureau

Wat doet een online marketingbureau nog meer naast SEO en SEA? Vooral de nieuwste marketingtrends op het gebied van websites voor je in de gaten houden. Denk bijvoorbeeld aan welk CMS systeem populair is of welke lay-out de meeste bezoekers voor je website kan trekken? Google ontwikkelingen zijn net zo belangrijk, daarom blijft de marketeer dit goed in de gaten houden zodat je hiervan maximaal profiteert.

Influencer marketing bureau

Een influencer marketing bureau uit Amsterdam zorgt er dus voor dat alle belangrijke schakels voor een succesvolle webshop of website goed voor het voetlicht worden gebracht. Zodat je altijd genoeg bezoekers krijgt en daarmee geld kunt verdienen op je website. Ook influencer marketing kan hierbij een strategie zijn, waarbij influencers hun volgers naar je website sturen. Wat het beste voor jou werkt, kan een marketeer dus uitleggen.